Randers Amtsavis
 
  http://www.stiften.dk/ | Kontakt  | Annonceinfo Gør Stiften.dk til din startside  
Forside Forside
Århus Århus
Rundt om Århus Rundt om Århus
Sport Djursland
Sport Sport
 Nyhedsoversigt
 Kontakt
Erhverv Erhverv
Indland Indland
Udland Udland
I byen I Byen
I byen Kør Godt
Temaer Temaer
Vejret Vejret
TV TV
Afstemninger Afstemninger
Info Info
Abonnement Abonnement
Annoncer Annoncer
Annoncer Klub Østjylland
 

Århus bynet Århus Bynet
Østjylland Gul & Gratis
JobZonen JobZonen
BoligZonen BoligZonen
BilZonen BilZonen
RejseZonen RejseZonen
Spilanmeldelser og m.m. GameSector
 
  KlubØstjylland
Din rabat: Indtast kortnummeret fra dit KlubØstjylland-kort 
 
  Nyhedsbrev
Indtast din e-mail og modtag vores nyhedsbrev hver dag kl. 12.00 : 
DU ER HER: Forside > Artikel
 
 
Lagt på nettet den 02. august 2004 kl. 11:30

Atletik: Den forgyldte veteran
 
 

Klokken var lidt i 8 søndag morgen. Ni timer efter Tivoli Frihedens brag af et fyrværkeri havde fuglenes kvidren atter fået magten ved Stadionsøerne, og på Stadion Alle ventede en lille flok toptrimmede atleter på at blive sendt ud på en af de sidste discipliner ved EM i Atletik: Maratonløbet.
 
Print siden | Send siden   
 

  PLUS
Veteran-EM i venskaber
Intet behov for garantier
Startkanonens salut blev samtidig indledningen til en flot dansk sidstedag ved det hidtil største atletikstævne i Danmark.

Da Gitte Karlshøj fra Aarhus 1900 knapt tre timer senere spurtede i mål, vandt hun sin femte guldmedalje i lige så mange starter i W45-klassen, med udsigt til yderligere en i holdkonkurrencen.

Karlshøjs medalje var den 25 danske guldmedalje ved stævnet, og for den stærke 1900-løber var sejren vigtigere end tiden. På turens sidste del brugte hun lidt af sit overskud til at hjælpe en af sine klubkammerater under de tre timer.

Psykisk hårdt
- Jeg nåede målet med de fem sejre, men det har da været psykisk hårdt at stille op i fem discipliner, indrømmede Gitte Karlshøj.

- Det var jo 12 år siden, jeg havde løbet konkurrence på 1500 meter og syv år siden, jeg løb 800 meter, så jeg vidste ikke rigtigt, hvor jeg stod, og jeg har ikke haft specielt god tid til at træne de distancer, fordi jeg så sent som 20. juni løb maraton på Mauritius og derfor primært havde lagt træningen an på det, sagde Karlshøj.

Det er da også de lange distancer, hun nu satser på.

På kalenderen står nu en 10-kilometer i Hamburg om en måned, og derefter følger tre maratonløb på fire måneder: Odense eller Beirut 10. oktober, Singapore i december og Hong Kong i februar.

- I dag var målet alene at få den femte sejr. Jeg har stilet efter mesterskabsrekorder, og har også sat et par rekorder for alle klasser, men i dag lagde jeg konservativt ud.

- Jeg koblede mig på en anden W45-løber, og vi skiftedes til at føre. Men det var et akavet tempo, og jeg fik ondt i hofte og ben, og ved 25 kilometer satte jeg tempoet op, trak fra hende og løb i stedet i gruppe med et par af herreløberne fra Aarhus 1900, og så gik det fint, siger Karlshøj.

Guidet til rekord
En af herreløberne var Lars Bollerup, og for ham varede samarbejdet med Karlshøj lige til mål.

- Vi løb alene fra 27 kilometer, og da vi løb op ad bakken ved Langenæs må jeg indrømme, at jeg ikke havde overskud til de helt store overvejelser om mellem- og sluttider, selv om mit mål var, at jeg for førte gang skulle under tre timer.

- Men da Gitte hørte, at jeg gerne ville under de tre timer, gav hun mig mellemtider, der passede til den sluttid, og det gav de ekstra kræfter. Det var en fed oplevelse, sagde Bollerup efter sit syvende maraton.

Også Gitte Karlshøj syntes godt om dagens tur:

- Der var fornuftig opbakning på ruten, og det var da med til at gøre det sjovere, at vi fik et samarbejde om at komme under de tre timer. Det passede også mig fint, at vi ikke kom over, lød det fra den seksdobbelte guldvinder.

Effektive officials
På en bænk ved mål sad andre løbere for at få pusten og for at få fjernet den chip, der blev brugt ved tidtagningen.

Som så ofte under det 11 dage dage lange stævne var officials hurtige med hjælp, hvis deltagerne så lidt for medtagne ud. Så blev der hentet vand og taget puls, roligt men lynhurtigt.

Og for nogle deltagere var det en hård tur i går.

Den friske morgenbrise blev fortrængt af den brændende sol. Det var svært at slippe af med overskudsvarmen, og i det spil var det en fordel af være hurtig og nå i mål, inden varmen blev for dominerende.

Hurtig franskmand
Det var franske Jean Duparfait, M45. Han blev dagens hurtigste i tiden 2.29,06.

- Det var helt perfekt med en frisk brise. Jeg følte det som en god gang jogging i starten, da vi løb nogle stykker sammen, og de faldt så fra, da jeg øgede tempoet.

- Jeg havde håbet at vinde i min klasse, men at jeg også vandt samlet er helt overvældende. Jeg er bare så glad, sagde franskmanden, der i 1991 fik noteret 2.19 på maratondistancen, men som efter en operation netop er startet forfra og havde 2.30 som drømmemål i går.

Troldborg suveræn
Mens franskmanden efter at have fyldt efter med masser af vand glædede sig til et glas rødvin, så havde Peder Troldborg fra Aarhus 1900 champagne klar til venner, kolleger og familie, efter af han på sin 41-års fødselsdag i går havde sikret sig en helt suveræn sejr på 3000 meter forhindringsløb.

Troldborg løb i årets bedste danske tid: 9.09,83 minutter, og han var i mål 22 sekunder foran løbets toer, franske Gilles Pelletier.

Tiden var også ny mesterskabsrekord, og både dagens modstandere, og den tidligere rekordholder var blandt de første til at lykønske den sympatiske 1900-løber, der tidligere under stævnet har scoret bronze på 5000 og 10.000 meter, den sidste i dansk rekord 30.49,5.

- Det her er ren nostalgi - en oplevelse af de store. Jeg er meget taknemmelig over, at de har lavet sådan et superarrangement. Det er helt fantastisk, sagde Troldborg.

Han tog spids fra start og trak fra konkurrenterne løbet igennem, så han nu må være favorit til næste weekends DM.

- Ja, jeg burde jo stille op, men der er stor fødselsdag dagen efter, så jeg ved ikke rigtigt.

- Nu har jeg i det mindste fået bevis for, at "papirerne" er i orden, og lige nu føler jeg mig noget brugt. Jeg har ikke kunnet slappe af, men har løbet igennem hver gang, sagde guldvinder Troldborg.

 
 Lagt på nettet den 02. august 2004 kl. 11:30 Print siden | Send siden   
 


 
 


 
 
 
 
 
DU ER HER: Forside > Artikel
 
 
 
Århus | Rundt om Århus | Sport | Erhverv | Indland | Udland | I Byen
Tema | Vejret | TV | Afstemninger | Info

Århus stiftstidende

© Århus Stiftstidende - læs mere om ophavsret her.
Beskyttelse af personoplysninger.
 
Online   Netarkiv
Om søgning
 
  Sidste nyt - Sport
Kl. 00:03 Valdez slukkede lyset for Schalke

Kl. 22:28 Wilson Kipketer nummer fire i Zürich

Kl. 21:45 Wilson Kipketer nummer fire i Zürich

Kl. 21:20 Cykling: Voigt kørte sig i gult på enkeltstarten

Kl. 16:26 Doping: Minister vil beholde Mette Jacobsen i bestyrelse

Kl. 14:17 Fodbold: Bergvold forlænger med FCK

Kl. 11:30 Bordtennis: Århus-EM i salgs-offensiv

Kl. 11:30 Nyt konfliktmøde mandag

Kl. 11:30 Tennis: Iversen er med i single og double

Kl. 11:30 Fodbold: Dyrere at komme til bold

Kl. 11:30 Cykling: Veteran testede opløbet

Kl. 10:40 Kristine Andersen udtaget til OL

 Se flere nyheder