I forbindelsen med Århus kommunes sparekatalog 2006, hvor der er foreslået en skolesammenlægning i Brabrand, har Peder Knudsen indsendt følgende læserbreve til Århus Stiftstidende:
 
20. juni 2006:
Bondefanget på markerne i Brabrand V.
af Agronom Peder Knudsen, Egebjergvej 7, Brabrand.
 
Det lugter jo langt væk af bondefangeri! - at planen med en skolesammenlægning i Brabrand først bliver lanceret nu hvor grundene i Helenelyst er solgt. Nej, at det skulle være en tilfældighed, skal Århus Kommune længere ud på landet med. Og at planen endvidere er havnet i et spareforslag, er jo en direkte hån. Udstykningen medfører ekstra skatteindtægter og Århus Kommune kvitterer med en lort/råden appelsin i turbanen på køberne i form af serviceforringelser fra A-Z - alt i alt en rigtig stinkende affære!
 
24. juni 2006:
Vi ser rødt!
af Peder Knudsen, Egebjergvej nr. 7, Brabrand.
 
"Nu er jeg jo ikke Socialdemokrat, så..." sagde manden.  Vi var til Sankt Hans bål på Stadepladsen i Brabrand og havde solgt en masse røde støtte t-shirts imod skolesammenlægningen.
"Nej, men det er da heller ikke rødt for Socialdemokratiet, men rødt for fuld STOP" sagde jeg og manden sagde, at han da lige ville sætte sig ind i sagen.
Og sagen er,  at folk er fyldt op til halsen af forringelser og sparekataloger!
Og sagen er,  at jeg aldrig har oplevet så fed en fornemmelse af samhørighed som netop nu i Brabrand. OK, jeg har kun boet her siden 94, men alligevel! Danmark er ikke med ved VM, men denne landskampstemning er da et godt plaster på såret. Og den bunder meget dybere. Folk vil nemlig ikke finde sig i det! Brabrand/Engdalskolen kan ikke tåle flere forringelser og nu siger man STOP - fuld STOP!
"Kom, kom det er helt vildt, vi må have flere t-shirts" sagde konen og jeg tænkte,  hold da op, vi er jo kun lige begyndt.  Så kære politikker, hvis du ønsker at "stay in business",  så hør godt efter! Det rumler og rumler og det er lyden af en folkelig bevægelse der siger STOP!
 
29. juni 2006:                                                                                                                                            Om demonstrationen d. 28. juni
Et liberalt argument
af far til 3 elever på Engdalskolen, Peder Knudsen, Egebjergvej 7, Brabrand
 
Kære Louise Gade,
jeg håber sandelig ikke, at du blev trådt over tæerne under demonstrationen på Rådhuspladsen, og at oplevelsen skulle gå hen og påvirke din dømmekraft for en skolesammenlægning i Brabrand. Saglige argumenter imod en sammenlægning er der i hvert tilfælde masser af i høringssvarene, men man kan ærlig talt godt komme i tvivl om det er de lange komplicerede eller de mere korte og kontante, som finder bedst gehør hos politikkerne. Her er en af de helt enkle, som enhver liberal kan forstå: Hvis din leverandør ikke er konkurrencedygtig, så skift leverandør! Og hvis din skole ikke leverer en konkurrencedygtig undervisning, så skift skole! De mest uafhængige kunder er de første der skifter og i dette tilfælde vil det utvivlsomt også omfatte de dygtigste elever.
 
Rigtig god sommer og læseferie!                                                                     Århus Stiftstidendes Chefredaktør om en sammenlægning
Hør indslag på DR Østjylland
Læs omtale på DR Østjylland
Se indslag på TV2 Østjylland
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hvem er Peder Knudsen?
 
Der boede engang en Peder Knudsen på Grønningen nr. 27 i Lemvig. Han blev kaldt P. Knudsen og var gift med Helga, som han havde mødt på Vallekilde højskole og havde fem børn med. P. Knudsen var pensioneret landmand fra gården Troldborg som han drev fra 1927-1960.
Hver dag fik han besøg af sin søster Nikoline Knudsen - bedre kendt som Frk. Knudsen overlærerinde på Lemvig skole. Niko havde sin faste spadsererute fra Vasegården hvor hun boede og op igennem Lemvig´s gader til Grønningen hvor Peder boede. Her diskuterede de både livets gang i Lidenlund og den aktuelle verdenssituation. Peder elskede at diskutere og stod ikke i vejen for at repræsentere det modsatte parti, hvis det var det der skulle til for en god diskussion.
P. Knudsen var venstremand hele sit liv om end han på sine gamle dage talte om at skifte til Kristelig Folkeparti.
Fotoet er fra midt i 60'erne. Peder Knudsen er på besøg på Troldborg og har børnebørnene Peder, Jens og Lisbeth på skødet. Senere gav han dem ofte en tur i sin Folkevogn. De elskede at sidde i grissekassen og han startede altid med at sige: "Hold så fast, nu flyver vi!"
3 elever på Engdalskole:  Jonatan, Kalle og Nanna
Endvidere har Peder Knudsen frembragt 500 støtte t-shirts imod skolesammenlægningen.
 
Peder Knudsen er af en stolt Grundtvigiansk bondeslægt. Endvidere er Peder Knudsen en stor del af Peder Troldborg's selvværd.
 
Og hvad kan man så lære af det:       
Hvis man anvender slægtsnavne på sine børn, risikerer man, at de ikke lever op til idealet, og at man ville ønske, at de havde et andet navn. 
Og Jens Carl citerer Tit Jensen og Gustav Wied:
"Du går for vidt, Wied". "Men det gør du jo så tit, Tit".
Om stormødet den 29. august
læserbrev i Århus Stiftstidende:
7. september 2006:
I LOVE BRABRAND!
af Peder Troldborg, Egebjergvej 7 Brabrand
 
Vær venlig ikke at tilsmuds min T-shirt og insinuer at min sang har racistiske undertoner!
Jeg elsker Brabrand og jeg siger STOP til en skolesammenlægning, som vil medføre en storskole på tusind elever. Jeg bærer budskabet på min t-shirt og det gør mine børn også. Det er ikke spor mærkeligt at være modstander af sådanne planer og da slet ikke for et barn hvis hverdag det omhandler. Det ville man også være modstander af alle mulige andre steder i Danmark. På Engdalskolen er der masiv modstand imod planerne og hvorfor skulle der ikke også være det på Sødalskolen? Hvordan skulle skolen blive mere velfungerende af en sammenlægning?  Nej, det handler jo om at spare. Man regner med at kunne spare 2,1 million på en sammenlægning i administrationsomkostninger. Men efter skolesammenlægningen er gennemført, vil man i en fremtidig sparerunde også kunne spare 3,6 million ved at fjerne det specialtilskud, som Sødalskolen i dag får ved at være Magnetskole. Hvis man elsker sine børn og hvis man elsker Brabrand, hvorfor skulle man så ikke være modstander af sådanne planer? Og i et frit skolevalg, hvad skulle få fremtidige forældre til at vælge en sådan storskole til deres børn? De ville fravælge den og så er der intet sparet!
 
Man skal nok have selvværd,
men når man har nok i sig selv,
er selvværdet mere end nok!