20.11.07
TEMMELIG TYKHOVEDET
TRANSPORTRUTINE
 
Temmelig træls tirsdag under indflydelse af T. Jeg dyrker glæden ved den daglige motion og bilder mig ind, at jeg er en dygtig løber. Men denne novembermorgen på vej til arbejde, følte jeg mig ikke just som en glad idiot med fjedre i mine sko.
 
Temmelig tværgående tråd. Typisk tirsdagstungsind. Min arbejdsplads var flyttet til Risskov, syv km længere væk, og jeg var ved at lære en ny transportrutine: cykle til Skejby og løbe resten af vejen. Tur retur. Temmelig total træning. Nej, jeg havde gummiben og følte mig tung og klodset!
 
Temmelig travl trafik. Det var myldretid. Jeg overhalede en række biler i kø for at krydse Randersvej. Fire drenge på vej i skole gestikulerer et eller andet. Sagde de noget til mig? Jeg ved det ikke! Jeg havde Power Music i mine ører og Serious Running i mit hoved. Triviel træningstrummerum.
 
Temmelig tungnem trædemølle. Løb en kilometer lige ud langs den søvnige morgentrafik. Blev overhalet af en bus og løb ud foran en dame i en rød bil, som alligevel ikke kunne komme ud fra sin sidevej. Trængt op i et T-kryds. Længere fremme kunne jeg skimte et fikspunkt - en reklamekasse: Oneness af Mariko Mori var udstillet i ARoS. Jeg tænkte, ensom i sin egen osteklokke, ligesom mig?
 
Temmelig trist tema. Kunne ikke finde tråden, et mønster, en mening, den røde tråd!
Reklamekassen markerede indgangen til rutens højdepunkt: en lille kilometer grussti og udsigten over Egådalen med Lisbjerg forbrændingsanlæg i det fjerne. Jeg forbrænder fedt, tænkte jeg og en tanke brændte sig fast: det går kun én vej. Aldring er forfængelighedens virkelige bål!
Temmelig tunge tanker, at trækkes med. Jeg følte mig gammel!
 
Temmelig tung trænende modgående motionist sendte mig et misbilligende blik. Hvorfor så sur?
 
Temmelig tætte træer langs stien og en temmelig tam terrier i snor. Temmelig tissetrængende. Var selv et temmeligt tamt tigerdyr der trængte til testosteron.
 
Temmelig tyraniseret T-ord-tornado-torpederet. Terror i tagetagen. Trombose! En cyklist kom bagfra. Ville han forbi? Jeg løb ind til siden. Nej, det ville han ikke! Hvad mon så han lurede på?
 
Temmelig tosset tak. Tvangstanker! Var jeg også ved at blive paranoid? Stierne førte mig ind i en trafik af cyklister og fodgængere på vej til skole og daginstitution.
Temmelig tæt. Jeg krydsede ind over Jellebakkeskolens boldbane for at havne i et villakvarter.
Temmelig tom. Her var der ingen trafik. Jeg siksakkede mig ned til Grenaabanens trinbræt ved Torsøvej. Toget var på vej ind mens jeg forcerede gangbroen. Trip trap trin temmelig træt trappe op.
 
Temmelig trampende trappe ned og ud i industrikvarteret med autoværksteder og bilauktion.
 
Temmelig total auto. Nu var der ikke langt igen. Løb forbi en biludstilling. Ud af øjenkrogen så jeg en underlig silhuet i udstillingsvinduet.
 
Temmelig tykhovedet øgle, tænkte jeg. Som taget ud af min yngstes dinosaur verden. Tyrannosaurus the terminator. Jeg kikkede igen og det gik op for mig, at det var mit eget spejlbillede jeg havde set. Idiot! Cykelhjelmen sad der endnu!
 
Temmelig tåbelig. Grinede for mig selv. Serious Running, nu også med styrthjelm?
 
Travlt tog jeg trykket af topstykket og var igen mig selv.
 
Temmelig taknemmelig transformeret
til en glad idiot i løb.
Igen igen, ren rutine, uden T og uden tag overhovedet!
Tekst: temmelig tæmmet trold
 
Tilbageturen var op ad bakke. Ren utur!
Uendelige uvendinger udstillet ualmindelig umulig uselvisk undskyldende uden uformet udhæng ubegribeligt under uvejret...
 
 
 
 
 
 
 
forfængelighedens tråd, forfængelighedens bål, starter på a
...autistiskt autonomt automatiskt...
 
Musik: Pink Floyd
The Great Gig in The Sky
                                                                        
Teksten blev inficeret med T juni 2010
under inspiration af Sommer stemmer/Nye rør